PENDIDIKAN

UPSR  Ujian Pencapaian Sekolah Rendah sudah semakin hampir ,tentunya para orang tua murid berharap untuk memperhatikan anak fokus dalam peperiksaan nanti.Kecemerlangan anak dalam menghadapi UPSR adalah hasrat yang di idamkan oleh semua orang tua wali yang bersangkutan .oleh kerana itu satu kewujudan yang amat membanggakan bila anak muridnya dapat mendapatakan yang terbaik.

Di sini saya sekedar tulis informasi untuk orang tua wali murid memperhatikan anak-anaknya untuk memilih cara-cara belajar yang menunjang sama ada melalui kelas tambahan di sekolah maupun luar sekolah.Apatah lagi sekarang internet adalah peranan yang penting untuk mencari informasi dan sengaja saya buat link nya di atas yang bertulikan UPSR (sila klik untuk melayari pertanyaan UPSR berbentuk PDF )

Belajar juga bisa menjadi HOBY

Setiap pelajar mempunyai tahap menerima pembelajaran yang berbeza, oleh itu tiada satu pun kaedah khusus yang boleh digunakan ke atas semua pelajar.

Bayangkan jika pelajar diberi peluang untuk belajar melalui suatu kaedah pembelajaran yang fleksibel dan boleh disesuaikan dengan tahap penerimaan pelajar sendiri. Sudah pasti pelajar tersebut berjaya mengatasi masalah utama pembelajaran mereka.

Internet merupakan medium yang amat digemari oleh golongan muda sekarang kerana terdapat pelbagai informasi terkini yang diberikan. Ramai yang menghabiskan masa berjam-jam di hadapan komputer untuk chatting, melayari laman web yang tidak berfaedah dan menghantar dan membaca emel. Malangnya tidak banyak informasi bercorak pembelajaran diberikan di Malaysia.

Adakah anda tahu rahsia menjadi pelajar cemerlang?… Anda tahu rahsia kejayaan mereka?

Pelajar cemerlang mempunyai cara dan teknik belajar yang tidak diketahui umum.

Cara dan teknik ini adalah RAHSIA mereka…

SAYA tahu jawapannya – MEREKA SEMUA SUKA BELAJAR. Kesukaan belajar ini ditransformasikan menjadi hobi masa lapang. Mungkin pelik bunyinya pada sesetengah pelajar, tetapi itulah jawapannya.

 

Iklan

Tinggalkan Balasan

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout /  Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout /  Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout /  Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout /  Ubah )

w

Connecting to %s
%d blogger menyukai ini: